|
Tutaj możesz się przedstawić 
przez Beata Adrianna Zep » 21 lip 2020, 17:57
Na plac wjechała kareta bogato zdobiona. Wysiadła z niej Kobieta około 30-letnia. Rozejrzała się. Od kiedy byłą tutaj ostatni raz minęło ponad 7 lat. Warszawa się zmieniła, rzeczpospolita się trochę zmieniła. Będąc jeszcze w RON, w Warszawie w Kraju była monarchia dziedziczna, rządziła dynastia Habsburgów Radziwiłłów następnie był Karol Józef. A teraz Monarchia elekcyjna. - No cóż trzeba zobaczyć co tu się zmieniło. Służba zdejmijcie bagaże i zanieście do jakiejś kamienicy i spytajcie o pokoje. ja się rozejrzę. - Oczywiście, Pani.!
Witam Państwa bardzo serdecznie! Nazywam się Beata van der Saar. Mam nadzieję, że tym narracyjnym wstępem nie popełniłam jakiegoś błędu, takie wstępy są nietypowe. RON nie jest moją pierwszą mikronacją (Byłam w kilku, podróżowałam, patrzyłam nawet bez kont.) i zdaję sobie sprawę czym to jest i co się robi, a raczej robiło bo możliwe że coś się zmieniło, w końcu to 7,5 roku. Na jakich polach mogłabym się sprawdzić? Co ciekawego mają państwo do zaoferowania? Pozdrawiam
/-/ Beata Adrianna Zep Królowa Polski i Wielka Księżna Litewska Księżniczka Urbino Hrabina Lunano
-
-

- Miecznik

-
- Medale: 5
-
-
- Gadu-Gadu: 71001722
- Wykształcenie: prof. historii
przez Beata Adrianna Zep » 21 lip 2020, 18:07
Dziękuje za powitanie. I to jeszcze Król pierwszy.. Wow.  Fajnie. tak zamierzam trochę tu zostać, choć nie byłam jeszcze za bardzo związana z żadnym z państw. Dobrze choć zastanawiam się czy mieszczankom nie byłam. Odchodząc usunęłam siebie z grupy widać. Ale konta nie usunęłam. 
/-/ Beata Adrianna Zep Królowa Polski i Wielka Księżna Litewska Księżniczka Urbino Hrabina Lunano
-
-

- Miecznik

-
- Medale: 5
-
-
- Gadu-Gadu: 71001722
- Wykształcenie: prof. historii
przez Sebastian von Tauer » 21 lip 2020, 19:14
Pani i przyjaciółko, chciałbym powitać cię serdecznie w Rzeczypospolitej. Na początek polecam lekturę pierwszych kroków w Rzeczypospolitej, mogą one podpowiedzieć, jak to teraz wygląda i czym się można zająć. Polecam w szczególnosi pierwszy punkt, mówiący o tym, jak się dodać do grupy mieszczan i zmienić kolor nicku: viewtopic.php?f=2&t=2976Polecam też lekturę - zarówno pani, jak i panom braciom, którym wciąż myli się, kto waćpanną jest a kto nie  - artykułu o etykiecie: viewtopic.php?f=2&t=5605Jeśli ma pani jakieś pytania, panowie bracia z pewnością pomogą znaleźć na nie odpowiedź.
Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki
-
-

- Wojewoda

-
- Medale: 23
-
-
-
-
-
-
-
-
- Godności Kancelaryjne: Hetman Wielki
- Stopień: Hetman Wielki
przez Taddeo von Hippogriff-Piccolomini » 21 lip 2020, 19:49
Witam 
(~) Taddeo von Hippogriff-Piccolomini Pan na Żywcu
-
-
- Szlachcic

-
- Medale: 2
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Gadu-Gadu: 68034442
- Wykształcenie: magister net
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Przedstaw się
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
|
|