Aleksander Trzaska-Chojnacki napisał(a):Wasza Królewska Mość
Wielmożni Panowie
Nie wiem czy zdążę z cały wojskiem, ale mogę podesłąć większą cześć konnicy i a na kinie wsadzić trochę piechoty
Minęło 5 dni czy zdążył Hetman Polny?
Kwatera główna RzeczypospolitejRe: Kwatera główna Rzeczypospolitej
Minęło 5 dni czy zdążył Hetman Polny?
Re: Kwatera główna RzeczypospolitejTak jestem pol dnia drogi od Was. Proponuje poczekac na wojska ktorexida ze mna. Kawalrie moge wyslac natychmiast
Aleksander Trzaska-Chojnacki (Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg) Ordynat Prusko-Pomorski Wojewoda Żmudzki, Hetman Polny Litewski Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela ![]() Re: Kwatera główna RzeczypospolitejZatem zaczekamy, lepiej się skonsolidować niż-li w pułapkę szweda wpaść pojedynczo.
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Kasztelan Wileński
Re: Kwatera główna Rzeczypospolitej
Kolejne konklawe, więc teraz i mój ojciec i Hetman Polny są zamknięci w sykstynie. Zatem przyjąć należy, że ich siły normalnie same idą na miejsce koncentracji. Miejsce zbiórki macie podane. Limbaži (niem.: Lemsal). Tam proszę Hetmana Wielkiego o ustawienie sił. Macie załączone obrazki screenów tej miejscowości i terenu. Najlepiej byście przygotowali okopane pozycje umocnione. Ustawili działa i byli przygotowani na przybycie wojsk wroga. Póki co panuje "mgła wojny" jak macie w grach komputerowych, więc nie widzicie ruchów wojska, ale wiedzcie, że wróg wykonał swoje ruchy. Napisze o nich publicznie w najbliższych dniach. Bądźcie gotowi.
Re: Kwatera główna RzeczypospolitejWidzę że na lądzie nic się nie posuwa. Mam nadzieję że nie będę musiał uciekać z Windawy żeby uniknąć przejęcia mojej floty przez Szweda
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, Kanclerz Wielki Biskup Krakowski baron Pesaro, wicekról Nowej Kurlandii, wojewoda sandomierski, ![]()
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||