|
przez Heinz-Werner Grüner » 24 lut 2026, 13:24
W imieniu NationalGestüt (Narodowa Stadnina Koni Edelweisskiej Krwi) chciałbym serdecznie zapytać czy któryś Szlachetny Dobrodziej(ka) nie ma w swoich szeregach znamienitcyh koni. Prowadzę od jakiegoś czasu dość szczegółówą analizę "końskich spraw", co z resztą dokumentowałem już przed dwoma laty. Chciałbym bardziej pochylić się nad rozwojem genetycznym, a co za tym idzie "pisaniem historii" owych istot, w mikronacyjnym wydaniu oczywiście. Poszukuje zatem jednej, dwóch klaczy, co pomogłaby rozwinąć naszą rasę. Sama Aurora - pochodząca z Sarmacji i jej świeżo urodzona potomkini nie wystarczą by dobrze wyselekcjonować geny. Tutaj również krótka propozycja, od której chciałbym zacząć stosowanie się nie tylko w Edelweiss, ale wszedzie tam gdzie konna tradycja istnieje. Tyle tytułem wstępu, zapraszam do dyskusji...
-
-

- Gość zagraniczny
-
- Medale: 2
-
- Stopień: Chorąży
przez Jerzy IV » 24 lut 2026, 17:22
Znalazłoby się pewnie co najmniej kilka dobrych koni w RON. Na pewno można poszukać pośród zwycięskich ogierów i klaczy w różnych zawodach w RON. 
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Heinz-Werner Grüner » 24 lut 2026, 22:39
Jerzy IV napisał(a):Znalazłoby się pewnie co najmniej kilka dobrych koni w RON. Na pewno można poszukać pośród zwycięskich ogierów i klaczy w różnych zawodach w RON. 
Zdecydowanie poszukuję klaczy, ogierów na naszej NationalGestut mamy pod dostakiem, a i one są "bazą genetyczną", więc tak - klacz to nasz cel. Nie ja chciałbym szukać, a szukam kogoś kto jest zainteresowany w utworzenie jednego z 2-3 pokryć protoplast dla konia czystej krwi edelweisskiej.
-
-

- Gość zagraniczny
-
-
przez Heinz-Werner Grüner » 26 lut 2026, 12:10
No dobrze, w takim razie sam będe musiał zgłosić się do jednego czy dwóch Waćpanów... Pofatyguje się osobiście 
-
-

- Gość zagraniczny
-
-
przez Heinz-Werner Grüner » 01 mar 2026, 20:16
Maurycy Orański napisał(a): Zafira. Jeden z klejnotów moich stajni
Ach! Szkoda, że czas to był tak ciężki dla mnie ostatnio i nie zajrzałem wcześniej. Czy jest Waszmość zainteresowany spzredażą? Wysatwilibyśmy na aukcji... https://edelweiss.org.pl/viewtopic.php?f=228&t=2058Całość dochodu podzielimy zgodnie z tym co ustalimy. 
-
-

- Gość zagraniczny
-
-
przez Heinz-Werner Grüner » 02 mar 2026, 10:34
Maurycy Orański napisał(a):Jestem jak najbardziej zainteresowany
No to pięknie. Pozwolę sobie zatem zaprosić Waszmoscia do Edelweiss. Jak tylko się Szanowny zjawi ustalimy datę licytacji. 
-
-

- Gość zagraniczny
-
-
przez Heinz-Werner Grüner » 03 mar 2026, 09:05
Heinz-Werner Grüner napisał(a):Maurycy Orański napisał(a):Jestem jak najbardziej zainteresowany
No to pięknie. Pozwolę sobie zatem zaprosić Waszmoscia do Edelweiss. Jak tylko się Szanowny zjawi ustalimy datę licytacji. 
Zapraszam do interakcji. : https://edelweiss.org.pl/viewtopic.php? ... 149#p52149
-
-

- Gość zagraniczny
-
-
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Misja Dyplomatyczna Kotliny Edelweiss
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|