Przez realiozę mogę dopiero dziś rozpatrzyć podania Panów. Oba pozytywnie.
Mości Panie Kościuk,
Odpowiada Waszmości służba w Wilnie?
WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYRe: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYPrzez realiozę mogę dopiero dziś rozpatrzyć podania Panów. Oba pozytywnie.
Mości Panie Kościuk, Odpowiada Waszmości służba w Wilnie? Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYMości Hetmanie, będę zaszczycony.
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYObwieszczenie wydane. Proszę stawić się w szeregach.
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYJa Wilhelm Zygmunt von Zugdam, chciałbym prosić o przyjęcie mnie do regimentu hajduków stacjonującego w mieście Gdańsk.
Z wyrazami szacunku: Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYWniosek przyjęty. Dokumenty wydam jak poczuję się lepiej
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYJa natomiast zapraszam do szkoły Rycerskiej.
Warto wstąpić i rozejrzec się, szkoła znajduje się w dziale Uniwersytetu Krakowskiego. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYz pewnością skorzystam
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYDokument wydany
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYDo Jaśnie Wielmożnego Mościwego Pana Hetmana Wielkiego Maurycego Wilhelma Jerzego Orańskiego-Nassau,
Ja, niżej podpisany Jakub Piotr Idyllicz herbu Gozdawa, z własnej nieprzymuszonej woli pragnę zaciągnąć się w szeregi armii koronnej, by własną piersią bronić granic Rzeczypospolitej. Król Jegomość mi ojcem, a Rzeczypospolita matką, przeto ponad wszelką miarę w Ich obronie stać pragnę. Jako, iże bytować przystało mi w województwie krakowskim, tam chciałbym, jeśli jest taka sposobność, wstąpić w poczet jazdy lekkiej. Wniosek swój skromny pragnę przedłożyć w ręce JW Pana Hetmana i liczę na rychły respons. Waszmości mego Mościwego Pana najniższy i życzliwy sługa Jakub Piotr Idyllicz, pan na Grywałdzie
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYDo Wielmożnego
Jakuba Piotr Idyllicza herbu Gozdawa, pana na Grywałdzie Z radością przyjmę Waszmościa pośród czynnych rycerzy koronnych. Służbę rozpoczniecie w 7 Chorągwi Kozackiej w Pułku Krakowskim. Zostajecie oddani do dyspozycji hetmana polnego Z wyrazami estymy, Maurycy Wilhelm Orański, Hetman Wielki Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Powrót do Wnioski - przyjęcie do służby Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||