Pokłony dla Jego Majestatu
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Pokłony dla Jego MajestatuJeszcze chwila i wystraszymy JO Marka naszymi prośbami.
![]() ![]() (—) August Medycejski książę na Uniejowie i Janowcu, wojewoda sieradzki, książę Bari i Salty, profesor historii na Uniwersytecie Krakowskim
Re: Pokłony dla Jego MajestatuI ja witam JOX Marka.
Re: Pokłony dla Jego MajestatuWasza Książęca Mość!
Niezmierni cieszymy się z powrotu Wielmożnego. Sejm Ekstraordynaryjny natychmiastowo zwołamy, bez zbędnych ceregieli - dekret, krótkie obrady i uchwalenie konstytucji. Jak Panowie Bracia będą jednomyślni to może dodatkowo uda się jeszcze uchwalić konstytucję o Trybunale. Jak już zdążył zapewne Wasza Książęca Mość zauważyć, trochę się tego nagromadziło przez czas nieobecności Jaśnie Oświeconego. Przewidzieliśmy to i szukaliśmy dla waszmości zastępstwa, niestety okazał się być Wielmożny niezastąpionym. /-/ Stanisław von Tauer herbu von Tauer Pułkownik wojsk koronnych Wojewoda łęczycki ![]() Re: Pokłony dla Jego MajestatuWasza Królewska Mość,
pokłony do ziemi samej biję włodarzowi Korony i Wielkiego Xięstwa. Niechaj Bóg zwoli Waszej Miłości jeno tłuste lata w swej ziemi oglądać! Istotnie, trochę spraw się nagromadziło ![]() Konta mieszczańskie na szlacheckie zmienię - jeno o listę proszę, któż na tę zmianę czeka ![]() Czcigodny Bracie! Nie wiem, kiedy czas na to znajdę, ale na pewno się postaram. Mości Xiążę Auguście, co do Zakonów - ja techniczną robotę wykonam, jeno komu co przydzielić trzeba? ![]() ![]() /-/ Marek Paweł Wiktorowicz Książę Urbino Re: Pokłony dla Jego MajestatuMości Xiążę!
Dziękujemy. Z nazwisk, z czego co wiem, to chyba jeno: Pan Karol von Tauer-Sienicki, w systemie jako Karol Sienicki; Ja, Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz, w systemie jako Michał Franciszek Lisewicz. Dziękuję i pozdrawiam Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis ![]()
Re: Pokłony dla Jego MajestatuMości Panie,
rangi zmienione. Powiem jeszcze tylko, że w Panelu admina robi się to jednym kliknięciem, zatem każdy mógł to zrobić przecie ![]() Zmieniono też jednostki zakonne na cywilne:
Czy te jednostki do innego konta trzeba przypisać? Właścicieli proszę, aby dla związków taktycznych (dywizji, pułków) podali nowe nazwy, ew. nowy schemat organizacji. Możliwość rekrutacji jednostek zakonnych została zlikwidowana. EDIT: Informuję, iż zapłaciłem zaległe żołdy, pobrałem dochody z majątków mniejszych, a z Kiejdan - mniej niż połowę dochodu. Wybiłem nowe monety w liczbie 2 mln. Podtrzymuję prośbę zwołania seymu i przegłosowania konstytucji na przyszłość ![]() ![]() /-/ Marek Paweł Wiktorowicz Książę Urbino Re: Pokłony dla Jego MajestatuDziękuję bardzo!
![]() Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis ![]()
• Strona 2 z 2 • 1, 2