W tym wątku nastapi opracowywanie i tworzenie mapy interaktywnej Rzeczpospolitej.
LINK DO INTERAKTYWNEJ MAPY RON
Interaktywna Mapa RzeczpospolitejInteraktywna Mapa RzeczpospolitejW tym wątku nastapi opracowywanie i tworzenie mapy interaktywnej Rzeczpospolitej.
LINK DO INTERAKTYWNEJ MAPY RON Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Interaktywna Mapa RzeczpospolitejWKM, jak poprzednio omawialiśmy, to dla tworzenia mapy trzeba wyznaczyć co tam nanosimy.
Dla miast królewskich ja bym proponował tworzyć odzielne mapy i żeby ich moderatorami mogli być władze miast. Codo IM (Interaktywnej Mapy), to tu możemy dla początku zrobić miasta i wsie. Najłatwiej będzie zacząć z posiadłości państwowej. Bo chyba jest najlepiej udokumentowana przy tym jest chyba naprawdę spora. Dla reszty to by miała być wspomniana przez mnie Lustracja. Osobny wątek gdzie każdy wpisuje:
Ja bym dodał do tych miejscowości odrazu informację:
To pomogłoby mnie w przyszłości stworzyć mape świątyń, mapę wojskową, mapę handlową (turystyczną). Także ja wiem, że to grzebanie kiedy kto co założył jest męczące, ale przepraszam, prawdziwi założycieli zawszę z dumą piszą swoją historię posiadłości)) Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Interaktywna Mapa Rzeczpospolitej
Malo robie, a dużo krytykuje i wymagam, ale w końcu taka mam rolę, ale te informacje: Data założenia: 20xx Założyciel: Osoba_X Data utrzymania praw miejskich (dla miast): 20xx Rezydencja: Osoba_X (jeżeli to jest miejsce zamieszkanie szlachcica) Są bardzo specyficzne i prawdę mówiąc nikomu nie będzie się chciało tego szukać. Nie chce podcinać skrzydeł, chodzi mi trochę o to, że rozumiem skalę projektu i nie chce żeby się skończyło na słomianym zapale. Jak będziemy mieli naniesione miejscowości i koloram zakodowana własność to wtedy jak najbardziej możemy detaliczne i z większą dbałością o szczegóły i statystyki do tego podejść. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Interaktywna Mapa Rzeczpospolitej
WKM, w takim razie zaczynamy od tego:
Dla planów miast, to ja nikogo nie potrzebuję, tylko czas na zrobienie mapki działek na podstawie istniejących bez zmian ilości i numerków. To jeżeli jest taka potrzeba. Najlepiej pogadać z władzami poszczególnych miast królewskich. Dla Kijowa, póki jestem mieszczaninem, taka mapa nie jest potrzebna bo do tej "papierowej" szybko wnoszę zmiany. Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Interaktywna Mapa RzeczpospolitejZaczynając od Królewszczyzny:
Majatek Ziemia Krakowska Miasto Bochnia Zator, Bielsko, Dobczyce, Wadowice, Teneczynek, Alwernia, Wieliczka, Trzebinia, Kąty, Myślenice, Okocim, Rajbrot. Koordynatow chyba nie potrzeba, gdyż każda z miejscowości na 100% istnieje pod tą samą nazwa. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Interaktywna Mapa Rzeczpospolitej
Z Kątami był problem, a z Bileskiem to zawsze myliłem po której stronie co ma być)) Już wszystko na mapie. Jedynie będę miał pytanie czy WKM posiada własny majątek? to wydzielić jako własność Króla czy do Szlachty wrzucać? I pytanie o majątki konfiskowane. To państwowe czy zaznaczać innaczej? Wpisywać, że to konfiskata? P.S. Granicy majątków najlepiej zmieniać po wprowadzeniu wszystkich wiosek. Wtedy zobaczę jak ta granica ma przebiegać. Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Interaktywna Mapa RzeczpospolitejPan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Interaktywna Mapa Rzeczpospolitej
Moje majątki do szlachty. Konfiskowane jako konfiskata, zawsze ktoś może je odkupić. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Interaktywna Mapa RzeczpospolitejWyglada bardzo dobrze, znakomicie, acz faktycznie granice trzeba będzie poprawić.
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Interaktywna Mapa RzeczpospolitejCzekam na następne listy Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||