|
Miejsce, w którym prezentowane są herby szlacheckie. Czuwa nad nim herold wielki koronny i litewski.
przez Adelajda Radziwiłłówna » 18 lut 2025, 22:04
Po przeszukaniu wielu źródeł i kilku godzinach żmudnej pracy, udało mi się odtworzyć i zaktualizować drzewo genealogiczne Radziwiłłów sprzed dokonania secesji rodu w 2013. Jest to obecnie zarys dosyć ogólnikowy, ponieważ skupiłam się na odtworzeniu połączeń dynastycznych głównie z dynastią de Catalán. W późniejszych aktualizacjach, starać się będę o utworzenie szczegółowych drzew genealogicznych każdego rodu spokrewnionego niegdyś z Radziwiłłami. Drzewo genealogiczne
Adelajda Radziwiłłówna Księżniczka Urbino Hrabina San Leo Wojski trocki
-
-

- Wojski

-
- Medale: 1
-
przez Konrad Radziwiłł » 24 lut 2025, 09:14
Też się zastanawiałem czy klon liczy sie jako "osoba", jeno takiej dobrej pracy nie chciałem krytykować.
Hrabia IL Gubbio
Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii
Starosta Wileński 
-
-

- Podkomorzy

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Pułkownik
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Adelajda Radziwiłłówna » 24 lut 2025, 12:49
Oczywiście, poprawię przy okazji. 
-
-

- Wojski

-
-
przez Jerzy IV » 26 lut 2025, 01:09
Świetne wykonanie, dołączam się do gratulacji. 
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Konrad Radziwiłł » 26 lut 2025, 09:10
Ja mam pytanie, jak wyglada polaczenie Miguel de Catalan, Franciszek Jozef Habsburg i Adam Brzezina Winiarski? Skad "3 ojcow"?
Hrabia IL Gubbio
Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii
Starosta Wileński 
-
-

- Podkomorzy

-
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Pułkownik
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Adelajda Radziwiłłówna » 26 lut 2025, 11:05
Mnie również zaciekawił ten fragment drzewa. Trochę zdziwiło mnie tych trzech ojców. Myślę, że to była kwestia licznych adopcji.  Sugerowałam się drzewem genaologicznym odnalezionym w Skarlandzie. Z tego, co pamiętam, Miguel de Catalán i Wiktoria Werneńska nigdy nie istnieli. Podobnie jak Araón, Felicia i Maria. Są to wymyślone postacie, które miały na celu stworzenie powiązań rodowych między Catalánami i Habsburgami-Radziwiłłami. Tutaj była chyba zachowana polityka czystości krwi.  Nawet Giovani de Médici był de facto z dynastii de Cátalan. Był praprawnukiem obecnego króla Skarlandu.
-
-

- Wojski

-
-
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Koronny i Litewski Departament Herladyczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|