|
Archiwum Korony Królestwa Polskiego.
przez August Medycejski » 02 lut 2013, 12:57
Mości Panowie!
Piszę ten post, albowiem patrząc na forum Korony, wielki widzę bałagan i rozgardiasz. Stare i niekatywne wątki, dodatkowo brak jakiejkolwiek systematyki. Nieporzadek w oczy kole! A jako Marszałek Koronny czuję się osobiście odpowiedzialny za Koronę, a przede wszystkim porządek i przejrzystość miejsca publicznego, jakim jest z całą pewnością nasze podforum.
Chciałbym zadać w tym miejscu mieszkańcom całej Korony, czy zgadzają się na zamknięcie i przeniesienie do archiwum (sądzę, że administracja forum mogłaby założyć specjalny wątek na podforum Korony, jako archiwum właśnie) niektórych wątków. I chciałbym również, żeby sami mieszkańcy Korony zaporoponowali wątki, które uważają za nieaktywne lub żeby zaproponowali sposób ich sytemizacji.
(—) August Medycejski książę na Uniejowie i Janowcu, wojewoda sieradzki, książę Bari i Salty, profesor historii na Uniwersytecie Krakowskim
-
-
- Wojewoda
-
- Medale: 7
-
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Wykształcenie: Profesor historii
przez Herman Maurycy Saski » 02 lut 2013, 13:48
Po przejrzeniu podforum jestem zmuszony powiedzieć ,że rzeczywiście są wątki ,które nie tylko zalegają ,ale i znajdują się w złych miejscach. Jestem za przeniesieniem niektórych wątków do archiwum.
(~) Herman Maurycy Saski Marszałek Sejmu Walnego
-
-
- Zmarły
-
- Wykształcenie: nie mam
przez Henryk Horoch » 15 lut 2013, 09:45
Widzę, iż Pan Marszałek Koronny dzieli i rządzi w Koronie podług swego uznania. Miałem założyć wątek dotyczący województwa sandomierskiego, ale po przeprowadzeniu "porządków" w Koronie, zniknęło Mazowsze, Małopolska, Wielkopolska, Prusy, Starostwo Spiskie jako odrębne wątki i stworzono dział który wygląda jak "groch z kapustą". W prawdzie w Statutach Korony ziemie te są wymieniane, ale na forum już dla nich miejsca nie ma. Postanowiłem więc odstąpić od tego pomysłu by nie zaśmiecać tak pięknie uporządkowanej Korony. Zwłaszcza, iż sandomierskie jest jakby częścią Małopolski. Zastanawiam się jedynie po co w obecnym układzie są w Rzeczpospolitej wojewodowie, starostowie i kasztelanowie ziemscy ?
(-) gen. płk. Henryk książę Horoch
-
-
- Zmarły
-
- Medale: 11
-
-
-
-
przez August Medycejski » 16 lut 2013, 10:22
Wasza Książęca Mość! Jeśli uważa Wasza Książęca Mość, że źle zrobiłem, mogę w każdej chwili przywrócić wątki tak, jak były. Nie ma w tym problemu. Jeśli Wasza Książęca Mość ma również takie życzenie, żeby zajmować się opisem ziem naszej pięknej Korony, również nie widzę w tym nic złego. Władza jest dla ludzi, a mam ten zaszczyt piastować urząd Marszałka. Proszę napisać tutaj, w Kancelarii lub drogą prywatną, a wszystko będzie tak, jak było. Jedynie sprzeciwię się dużym literom w nazwach wątków. Wygląda to nieestetycznie.
(—) August Medycejski książę na Uniejowie i Janowcu, wojewoda sieradzki, książę Bari i Salty, profesor historii na Uniwersytecie Krakowskim
-
-
- Wojewoda
-
- Medale: 7
-
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Wykształcenie: Profesor historii
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Koronne Archiwum Wielkie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|