|
Kancelaria Pieczęci Skarbu to miejsce, w którym możesz zarejestrować firmę, działalność gospodarczą i nie tylko.
przez Jerzy IV » 10 wrz 2024, 14:21
Stanisław napisał(a):Zauważyłem pewną kwestię, którą należałoby wykonać. W przypadku gdy zakupywane są działki i budynki w miastach, gdzie nie ma wójtów, pieniądze z zakupów nie są nigdzie odnotowywane, mówiąc krótko idą w powietrze. Przydałoby się te zyski zapisywać, aby w przypadku objęcia miast miały one już jakieś środki startowe (poza tymi, które pójdą z królewskiej szkatuły). Warto te pieniądze odnotowywać w kasie państwowej czy tworzyć jakąś rezerwową szkatułę dla pozostałych miast?
PS. Myślę, że taki zbiorczy wątek na sugestie usprawnień w Waszej kancelarii byłby wskazany, nie chciałbym wszystkiego przekazywać pocztą a czasem tutaj mogą dołączyć się inni obywatele z własnymi pomysłami.
Można utworzyć szkatułę dla danego miasta...
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Kontradmirał
- Wykształcenie: doktor net
przez Kajetan Sikorski » 16 wrz 2024, 19:38
Stanisław napisał(a):Zauważyłem pewną kwestię, którą należałoby wykonać. W przypadku gdy zakupywane są działki i budynki w miastach, gdzie nie ma wójtów, pieniądze z zakupów nie są nigdzie odnotowywane, mówiąc krótko idą w powietrze. Przydałoby się te zyski zapisywać, aby w przypadku objęcia miast miały one już jakieś środki startowe (poza tymi, które pójdą z królewskiej szkatuły). Warto te pieniądze odnotowywać w kasie państwowej czy tworzyć jakąś rezerwową szkatułę dla pozostałych miast?
PS. Myślę, że taki zbiorczy wątek na sugestie usprawnień w Waszej kancelarii byłby wskazany, nie chciałbym wszystkiego przekazywać pocztą a czasem tutaj mogą dołączyć się inni obywatele z własnymi pomysłami.
Moim zdaniem jest to zbędna księgowa robota, której i tak w tej chwili jest sporo, a środki królewskie "na start" dla wójta miasta są wystarczające.
Kajetan Merkury Sikorski Podskarbi Wielki Wójt i pisarz Miasta Królewskiego Lwowa
Res Legendae znany również jako Gaetano Kohlmeise  Plus ratio quam vis
-
-

- Pisarz miejski

-
- Medale: 5
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podskarbi Wielki
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Kancelaria Podskarbiego Wielkiego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|