|
Tutaj możesz się przedstawić 
przez Eleonora Koskull » 25 lis 2025, 16:15
Zacny rodzie jafetowy a mieszczanie Rzplitej, Kłaniam się, upraszając o przyjęcie mej osoby pod pieczę maci Res Publici.
Zowię się Barnasz, to jest Bernardyn, Kos, zrodzony w Wielkiej Polsce. Pragnąłbym zapuścić tu swe korzenie i służyć Rzeczypospolitej.
-
-

- Mieszczanin

-
przez Jerzy IV » 25 lis 2025, 18:30
Witamy serdecznie w Rzeczpospolitej Obojga Narodów.  Polecam zapoznać się z pomocnymi linkami: viewtopic.php?f=2&t=2976viewtopic.php?f=2&t=5605viewtopic.php?f=428&p=38772#p38772
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Daniel von Tauer-Krak » 25 lis 2025, 18:45
Witamy!
Daniel January von Tauer-Krak
[
-
-

- Szlachcic

-
- Medale: 2
-
- Stopień: Namiestnik
przez Konrad Radziwiłł » 25 lis 2025, 20:56
Witam serdecznie Bartoszu, rozgość się u nas.
Hrabia IL Gubbio
Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Pułkownik
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Eleonora Koskull » 26 lis 2025, 14:53
Dzięki pokładam szlachetnem i sławetnem za powitanie. Jużem coś niecoś wcześniej oczkiem dojrzał  Jednakowoż dziękuję niezmiernie Waszej Ekscelencyi. Konrad Radziwiłł napisał(a):Witam serdecznie Bartoszu, rozgość się u nas.
Dzięki posyłam, Jego Królewskiej Mości, lecz jam Barnasz nie Bartosz. Tak się bawiłem formami jimienia Bernardyn, żem mógł przekombinować 
-
-

- Mieszczanin

-
przez Konrad Radziwiłł » 26 lis 2025, 21:19
Barnasz Kos napisał(a):Dzięki pokładam szlachetnem i sławetnem za powitanie. Jużem coś niecoś wcześniej oczkiem dojrzał  Jednakowoż dziękuję niezmiernie Waszej Ekscelencyi. Konrad Radziwiłł napisał(a):Witam serdecznie Bartoszu, rozgość się u nas.
Dzięki posyłam, Jego Królewskiej Mości, lecz jam Barnasz nie Bartosz. Tak się bawiłem formami jimienia Bernardyn, żem mógł przekombinować 
Proszę mi wybaczyć, niestety mój skryba nie znał imienia Barnasz, znał jeno Bartosz, stąd kiedy zleciłem napisanie powitania, skryba napisał to umie, które uprzednio znał.
Hrabia IL Gubbio
Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Pułkownik
- Wykształcenie: Bakałarz
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Przedstaw się
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
|
|