Witam

Tutaj możesz się przedstawić :)

Re: Witam

Postprzez Konrad Radziwiłł » 03 maja 2026, 10:33

Bolesław Krzyworęki napisał(a):
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a):Czy w kwestii budownictwa może chodzić o spółkę ISSA, której jestem akcjonariuszem? :D

Dokładnie, misja jest organizowana w ramach Inżynierii Sarmackiej S.A. :)

Jerzy IV napisał(a):W RON ewentualne płatności jeśli miałyby przejść na rzecz wykonawcy to raczej tylko za pomocą MBP. Ale nie wiem na ile jest to powiązane z waszym sarmackim systemem gospodarczym...

Oprócz rozliczenia pieniężnego dostępną opcją płatności będzie barter aktywnościowy polegający na wzajemnej wymianie działań na forach np. usługodawca przeprowadza budowę karczmy w RON a w zamian usługobiorca przeprowadza budowę innego obiektu w KS

U nas w RON dziala to troche inaczej... w teorii by sie niby dalo, ale w praktyce?
Hrabia IL Gubbio
Regimentarz w Wojsku Kwarcianym
Podkomorzy Wileński

Podkomorzy
Podkomorzy

Medale: 8
Order Zasługi RON IV (1) Order Zasługi RON V (1) Order Zasługi RON VI (1)
Krzyż Monarchii II (1) Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Amarantowa Wstążka (1) Order Białego Krzyża (1)
Godności Kancelaryjne: Hetman Wielki
Stopień: Regimentarz
Wykształcenie: Bakałarz

Re: Witam

Postprzez Jerzy IV » 03 maja 2026, 20:14

Konrad Radziwiłł napisał(a):
Bolesław Krzyworęki napisał(a):
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a):Czy w kwestii budownictwa może chodzić o spółkę ISSA, której jestem akcjonariuszem? :D

Dokładnie, misja jest organizowana w ramach Inżynierii Sarmackiej S.A. :)

Jerzy IV napisał(a):W RON ewentualne płatności jeśli miałyby przejść na rzecz wykonawcy to raczej tylko za pomocą MBP. Ale nie wiem na ile jest to powiązane z waszym sarmackim systemem gospodarczym...

Oprócz rozliczenia pieniężnego dostępną opcją płatności będzie barter aktywnościowy polegający na wzajemnej wymianie działań na forach np. usługodawca przeprowadza budowę karczmy w RON a w zamian usługobiorca przeprowadza budowę innego obiektu w KS

U nas w RON dziala to troche inaczej... w teorii by sie niby dalo, ale w praktyce?

Nikt nie nakazuje płacić w walucie forumowej. Można przez MBP gdzie każdy po zweryfikowaniu paszportu ma konto w MBP i za aktywność naliczają mu się pieniądze. A co do barteru w postaci aktywności również dobra waluta. Nie wiem czy coś byśmy teraz mieli budować, trzeba by się zastanowić, ale generalnie opcja fajna i proszę się nie zniechęcić jeśli nawet teraz by nie było co zrobić, nie znaczy że w niedalekiej przyszłości byśmy nie skorzystali w usług Sarmacji. :)
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 6
Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Kontradmirał
Wykształcenie: doktor net

Poprzednia strona

kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska

Powrót do Przedstaw się