szlachecki kącik memicznyRe: szlachecki kącik memiczny![]() /-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: szlachecki kącik memiczny
Wyborne, dopiero teraz zauważyłem Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki ![]()
Re: szlachecki kącik memiczny![]() Ojeju... Katarzyna II dokonała rozbioru RON, kto by się spodziewał... /-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: szlachecki kącik memiczny![]() No tak było... /-/ Jerzy IV
Re: szlachecki kącik memicznyImć Olbrach czeka na nie znany dzień pobierania podatków.
Pan Kajetan pojawiający się nie zapowiedzianie, nie regularnie, absolutnie nie tego samego dnia każdego miesiąca i napewno nie 25 dnia miesiąca: ![]() P.S oczywiście z szacunkiem do obydwu Panow. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: szlachecki kącik memicznyImć Olbracht lub ja czekający na Pana Kajetana:
Również z szacunkiem. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: szlachecki kącik memicznyKiedy Pytają cię z czego zarabiasz w RON, a ty jesteś wójtem Gdańska."
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: szlachecki kącik memicznyCo widzą goście odwiedzający W, Z. v. Zugdama w jego rezydencji w Gdańsku:
![]() Co widzą ludzie przerywający mi pracę w Gdańsku. ![]() Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: szlachecki kącik memicznyKiedy w reszcie ta rozprawa? Ja już tu czekam od 30 września! Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: szlachecki kącik memicznyOt, może ktoś rozpozna aluzję do utworu jednego z naszych polskich bardów...
![]()
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||